Aktief

Mountainbiken

De stad Quedlinburg kan gemakkelijk te voet worden ontdekt en verkend. De beste manier om de prachtige omgeving van Quedlinburg te verkennen is per fiets. Wij bieden eMountainbikeverhuur en rondleidingen aan. Onze eMTB's van de merken Haikbike en Raymon zijn volledig geveerd en geschikt voor elk doel in de Harz. De Oostelijke Harz heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende steden Quedlinburg en Wernigerode en dat willen wij u graag laten zien. Ons fietsgebied strekt zich uit van Quedlinburg en omgeving tot aan de Brocken.

Als ervaren mountainbikers kennen en waarderen wij de regio. We moesten ons ook eerst bezighouden met het onderwerp eMountainbikes. Wij willen niet meer zonder onze eBikes. Omdat eMTB's een prachtig voordeel bieden. Iedereen kan individueel beslissen hoeveel ondersteuning hij of zij wil gebruiken. Prestatieverschillen binnen de groep worden gecompenseerd en niemand wordt onder- of overbelast. Als u van sport houdt, kunt u de ondersteuning volledig achterwege laten. Onze eMTB's rollen verrassend goed, zelfs als de aandrijving uitgeschakeld is. Kijk gewoon zelf!

Wij bieden een scala aan reizen aan die we hier ook publiceren . U kunt dus zelf beslissen of u een rondleiding wilt boeken of zelf de Harz wilt verkennen met onze huurfietsen . Wij stellen graag een individuele rondleiding voor u samen volgens uw wensen, neem gewoon contact met ons op.

Uw Harz-avonturenteam


Wandelen - hiken

De Harz is een waar wandelparadijs. Steile bergwanden, oneindige bossen en adembenemende uitzichten maken de Harz tot een van de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Een uitgebreid wandelnetwerk met korte en lange routes wachten erop ontdekt te worden. Voor alle wandelaars zijn er meer dan genoeg mogelijkheden.

 

Hoogtepunt is de wandeling van Treseburg naar Thale. Deze 11km. lange route voert u langs de Bode. U wandelt door de 'Grand Canyon' van Duitsland. Bergwanden van 200 meter hoog omzomen uw weg naar Thale.

 

Voor geoefende wandelaars is er de mogelijkheid lange afstand routes te lopen. De 'Harzer Hexenstieg' is de bekendste, onderscheiden wandelroute in de Harz. U wandelt 100km. van Osterode in de Westharz naar Thale in de Oostharz.

 

Informeer naar de mogelijkheden.

 

Wij bieden u aan uw route op uw gps te laden.

Motorrijden

Honderden kilometers aan bochtige routes door de bergen. Adembenemende vergezichten en aan het eind van de dag thuikomen waar onze vriendelijke bediening op u wacht.

 

Steeds meer motorrijders bezoeken de Harz en overnachten graag in ons hotel. Voor uw motoren hebben wij een garage beschikbaar.

 

Motorclubs en -groepen zijn bij ons WEL welkom. Als dagafsluiting bieden wij u graag een barbequeavond aan of een buffet.

 

Ook bij het uitzetten van uw route helpen wij u graag.


Vliegvissen

In de Harz monden de Koude Bode, de Warme Bode, Rappbode en Hassel in de Bode. De eigenlijke Bode begint bij het stuwmeer in Wendefurt en mond in Bernburg in de Saale.

De Bode is in de Harz een snelstromende bergrivier met daardoor typische vissoorten als regenboogforel en beekforel. 

 

Het deelstuk tussen Altenbrak en Treseburg is landschappelijk erg aantrekkelijk.

 

Van 1 april tot 14 september mag er gevist worden.

 

Gastkaarten kunnen wij voor u regelen mits u in het bezit bent van ee duitse angelschein.

 

Weekkaart: € 80,00

3-dagen kaart: € 40,00

Dagkaart: € 20,00